17 μέρες μετά τη συνάντηση τους για τον θεσμό του Κυπέλλου, ΑΕΚ και Ρέθυμνο Cretan Kings θα τεθούν και πάλι αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (21/10, 17:00) αυτή τη φορά για την 3η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

 

Η ΑΕΚ, που στον αγώνα Κυπέλλου είχε επικρατήσει άνετα με 92-67, έχει κάνει το απόλυτο ως γηπεδούχος έναντι του Ρεθύμνου Cretan Kings μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες της Stoiximan.gr Basket League. Πρόκειται πάντως γενικότερα για ένα ζευγάρι στο οποίο η έδρα διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο δεδομένου ότι και στα ματς της Κρήτης, υπήρξε μόνο ένα διπλό, στα περσινά πλέι οφ.

 

Ως προς τα παιχνίδια της Αθήνας, η ευρύτερη από τις πέντε νίκες της ΑΕΚ ήταν αυτή της περσινής κανονικής περιόδου όταν επικράτησε με 80-62 με 15 πόντους του Κώστα Βασιλειάδη και 12 του Ρόκο Ούκιτς (από 15 είχαν Άρνολντ και Φιτζπάτρικ για το Ρέθυμνο Cretan Kings) ενώ στο ματς που ακολούθησε στα πλέι οφ είχε νικήσει με 90-78.

 

Η πλέον δύσκολη επικράτηση του Δικεφάλου ήταν στον πρώτο από αυτούς τους αγώνες, την περίοδο 2007-08 όταν χρειάστηκαν την παράταση για να επιβληθεί των Κρητικών με 83-74 με 22 πόντους του Χρήστου Ταπούτου και 21 του Κζελ Ουέσον. Ο Γκαγκαλούδης είχε 19 και ο Τόπιτς 16 για τους φιλοξενούμενους σε εκείνο το παιχνίδι της 1ης Δεκεμβρίου 2007 που ήταν και το πρώτο στην ιστορία των δύο ομάδων.

 

Ως προς την αναμέτρηση του Σαββάτου…

 

*Πραγματοποιώντας την 352η εμφάνιση του, ο Βασίλης Ξανθόπουλος θα ξεπεράσει τον Κώστα Χαραλαμπίδη και θα «πιάσει» στη 17η θέση της κατηγορίας τον Αντώνη Φώτση.

 

*Μία ασίστ μακριά από τις 200 στην καριέρα του στη Stoiximan.gr Basket League είναι ο Ντούσαν Σάκοτα που απέχει και τέσσερα εύστοχα τρίποντα από τα 300.

 

*Με μία τάπα ο Δημήτρης Μαυροειδής θα φτάσει στις 143 και την 23η θέση του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τον Ντίνο Ράτζα.

 

*Με τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ ο Κέλσι Μπάρλοου θα φτάσει τα 100 στην κατηγορία.

 

*Κάνοντας την 59η εμφάνιση του με το Ρέθυμνο Cretan Kings, ο Χάρης Γιαννόπουλος θα φτάσει στην 3η θέση της ιστορίας της ομάδας στη Stoiximan.gr Basket League τον Απόλλωνα Τσόχλα που έπαιξε σε αυτήν τη διετία 2011-13.

 

*Με τρία αμυντικά ριμπάουντ ο Ανδρέας Χριστοδούλου θα συμπληρώσει τα 100.