Ο Άρης υποδέχεται αύριο (6/12, 17:00) στο «Nick Galis Hall» την ΑΕΚ στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 9η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, όχι μόνο λόγω της δυναμικής και της παράδοσης των δύο αντιπάλων, αλλά και εξαιτίας της κρισιμότητας της αναμέτρησης για τους δύο αντιπάλους.

 

Οι «κίτρινοι» προέρχονται από τρεις σερί ήττες και ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να βρει αυτοπεποίθηση από την σκληρή άμυνα. Οι δηλώσεις του προπονητή του Άρη:

 

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Προερχόμαστε από ένα σερί κακών εμφανίσεων. Θέλουμε πολύ όλοι μας να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις, ενώ είναι πολύ σημαντικό για μας ότι μετά από καιρό θα έχουμε στο πλευρό μας την παρουσία του κόσμου».

 

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Είναι απαραίτητο να βρούμε αυτοπεποίθηση μέσα από σκληρή άμυνα και να δείξουμε υψηλή συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

 

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο που μετά από πολλές αλλαγές σε ρόστερ και προπονητικό επιτελείο, έχει διαφοροποιήσει το αγωνιστικό του προφίλ, σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν».

 

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και να περιορίσουμε τους σκόρερ της ΑΕΚ».

 

Μεγάλο ματς χαρακτήρισε το αυριανό ο Ντρου Νέϊμικ και επισήμανε ότι οι «κίτρινοι» θέλουν όσο τίποτε άλλο να επανέλθουν στις νίκες. Οι τοποθετήσεις του 29χρόνου Αμερικανού σέντερ:

 

Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: «Είναι μεγάλο ματς για μας. Μετά από ένα σερί κακών εμφανίσεων και ηττών, θέλουμε όσο τίποτα να επανέλθουμε στις νίκες. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά γι’ αυτό το ματς και ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ. Θα είναι ένας «πόλεμος»».

 

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση κι αυτό θα έρθει μέσα από την καλή αμυντική λειτουργία. Πρέπει να αποφύγουμε τα φάουλ και ειδικά εγώ, αφού σε αρκετά ματς φορτώθηκα από νωρίς».

 

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Η ΑΕΚ έχει ταλαντούχους, επιθετικά, παίκτες. Είναι διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτήν που αντιμετωπίσαμε στο ματς Κυπέλλου, αφού έχει κάνει σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ. Έχει καλούς γκαρντ και δυνατούς ψηλούς».

 

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: «Η άμυνα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μας, όπως και το να είμαστε αποτελεσματικοί στο σετ παιχνίδι, στο μισό γήπεδο και να εκτελέσουμε κατά γράμμα τις εντολές των προπονητών μας».

 

 

Οι Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Μοχάμεντ Πάσαλιτς είναι οι παίκτες «κλειδιά» του Άρη σύμφωνα με τον Ντράγκαν Σάκοτα, που έχει οδηγήσει την ΑΕΚ σε τρεις σερί νίκες από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της. Οι δηλώσεις του κόουτς της Ένωσης:

 

Για την σημασία του αγώνα με τον Άρη: «Είναι μία νέα ευκαιρία για μας να δούμε πως λειτουργούμε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Παίζουμε σε μία καλή και δυνατή έδρα. Είναι ένα δυνατό τεστ για μας για να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή».

 

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Ο Άρης έχει μερικά ταλέντα, όπως είναι ο Βεζένκοφ, ο οποίος έχει όλα τα φόντα να γίνει μεγάλος παίκτης. Στον αγώνα του Κυπέλλου ο Βεζένκοφ έκανε μεγάλη ζημιά. Θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε. Ο Άρης έχει πολλούς καλούς παίκτες. Θεωρώ ότι ο Πάσαλιτς και ο Βεζένκοφ είναι οι παίκτες-«κλειδιά» αυτής της ομάδας».

 

Για τα δυνατά του σημεία του Άρη: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Άρη, από τη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα μέχρι και τώρα. Ο Άρης είναι μία ομάδα με Ιστορία. Όλες οι ομάδες περνούν δυσκολίες και ο Άρης δεν αποτελεί την εξαίρεση. Κάνει όμως την προσπάθειά του για να είναι σε υψηλό επίπεδο».

 

Για το πού θα στηριχθεί η ΑΕΚ: «Είναι σημαντικό πώς θα αντιδράσουμε μέσα στο γήπεδο σε κάποια πράγματα που ετοιμάζουμε και πώς θα λειτουργήσει η ομάδα σε μία πολύ δύσκολη έδρα η οποία φέρνει πίεση και ενέργεια στους παίκτες του Άρη».

 

Η Ένωση θα βασιστεί στην άμυνα και στην ομαδικότητα για να φύγει με την νίκη από την Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσιάκο. Οι τοποθετήσεις του 32χρόνου σέντερ της ΑΕΚ:

 

Για την σημασία της αναμέτρησης: «Όλες οι αναμετρήσεις έχουν την σημασία τους. ΑΕΚ είμαστε. Παίζουμε με τον Άρη εκτός έδρας. Είναι μια αναμέτρηση με συμβολισμούς. Ο Άρης έχει καλούς παίκτες. Δεν χωρά αμφιβολία σ' αυτό. Πάμε για το θετικό αποτέλεσμα. Αυτό προσπαθούμε κάθε φορά άλλωστε».

 

Για το «κλειδί» του αγώνα: «Σας είπα και πριν. Ο Άρης έχει μερικούς παίκτες, που είναι επικίνδυνοι. Θεωρώ, ότι αν τους περιορίσουμε, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες».

 

Για τα δυνατά σημεία του Άρη: «Να μας επιτρέψετε να το κρατήσουμε για μας».

 

Σχετικά με το πού θα βασιστεί η ΑΕΚ: «Η καλή μας άμυνα και η ομαδικότητα νομίζω είναι στοιχεία, που κυρίως τις τελευταίες αγωνιστικές μας χαρακτηρίζουν».