Ο έκτος στην βαθμολογία Απόλλωνας Carna υποδέχεται στην Πάτρα αύριο (18/2, 19:00) την τρίτη ΑΕΚ στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 19η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

 

Αμφότεροι οι αντίπαλοι με μακρά διαδρομή στο ελληνικό μπάσκετ βρίσκονται σε ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες και στο www.esake.gr μιλούν για την αυριανή συνάντηση δύο παίκτες, που ενσωματώθηκαν στον Απόλλωνα Carna και στην ΑΕΚ κατά την διάρκεια της σεζόν και συνέβαλαν στην βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας τους. Πρόκειται για τον Φώτη Λαμπρόπουλο των «Φρουρών της Αχαΐας» και τον Δημήτρη Μαυροειδή της Ένωσης.

 

 

Ο 32χρονος σέντερ του Απόλλωνα Carna επισημαίνει ότι για την ομάδα του αποτελούν κίνητρα για την νίκη η δυναμική του αντιπάλου, αλλά και η προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει μια θέση στα πλέι οφ.

 

- Ποια είναι η σημασία για τον Απόλλωνα Carna του αυριανού αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΚ; Αποτελεί κίνητρο για εσάς η δυναμική και η παράδοση του αντιπάλου;

 

«Την Πέμπτη δίνουμε ένα ακόμα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην έδρα μας κόντρα σε έναν αντίπαλο ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα και φέτος έχει θέσει τον πήχη ψηλά. Εμείς, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια μέσα στην Περιβόλα έτσι και σε αυτό θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε μέχρι το τέλος για τη νίκη. Σίγουρα η δυναμική του αντιπάλου αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς όπως επίσης και το γεγονός ότι πλέον βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην οκτάδα και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν για να εξασφαλίσουμε μια θέση στα φετινά πλέι οφ του πρωταθλήματος».

 

- Τι πρέπει να κάνει η ομάδα σου για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική;

 

«Θα πρέπει να παραμείνουμε αφοσιωμένοι στο στόχο μας για σαράντα λεπτά. Η αλήθεια είναι ότι ο αντίπαλος μας δεν συγχωρεί λάθη για αυτό και εμείς δεν θα πρέπει να δώσουμε το παραμικρό δικαίωμα. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε ρίξει πολύ μεγάλο βάρος στον τομέα της άμυνας. Όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν και να τελειώσουν στην άμυνα για εμάς και παράλληλα επιθετικά να βρούμε τις λύσεις που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει από το παιχνίδι με την ΑΕΚ».

 

- Θα σας βοηθήσει εν όψει του αυριανού αγώνα ότι αντιμετωπίσατε την προηγούμενη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό;

 

«Μέσα σε τέσσερις ημέρες θα κληθούμε να δώσουμε δύο αναμετρήσεις με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε που βρισκόμαστε και πλέον κόντρα στην ΑΕΚ στο λίγο χρόνο που έχουμε με τον προπονητή μας δουλεύουμε προκειμένου να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Χρειαζόμαστε καθαρό μυαλό, σωστές συνεργασίες μέσα στο παρκέ και φυσικά «δύναμη» και ενέργεια από την κερκίδα για να μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».  

 

 

Ο 30χρονος σέντερ της Ένωσης τονίζει πως η ομάδα του έχει αλλάξει αγωνιστικό στυλ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιούρι Ζντοβτς ότι είναι αμυντικά προσανατολισμένη και εξηγεί ότι: «Η ομάδα δεν έχει βρει την χημεία της όμως. Με την καθημερινή προσπάθεια που κάνουμε στις προπονήσεις στο μέλλον θα φανεί η βελτίωση». 

 

- Ποια είναι η σημασία του αγώνα για την ΑΕΚ; Θεωρείς ότι είναι από τους πιο δύσκολους έως το τέλος της κανονικής περιόδου και ότι θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό το εάν θα επιτύχετε να τερματίσετε στην τρίτη θέση της ρέγκιουλαρ σίζον;

 

«Ναι, εννοείται ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Ο Απόλλων Carna εντός έδρας είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει σωστό μπάσκετ επί θητείας Μέξα, και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Αν θέλουμε να διατηρηθούμε στην θέση μας θα πρέπει να κερδίσουμε και να κρατήσουμε το πλεονέκτημα στα πλέι οφ».

 

- Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να φύγει με τους δύο βαθμούς από την Πάτρα;

 

«Όπως σε κάθε αγώνα έτσι και σε αυτόν θα στηριχτούμε στην άμυνα μας. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ τον αντίπαλο μας, να μη δεχθούμε εύκολα καλάθια. Στην επίθεση έχουμε ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αλλά όπως είπα η άμυνα είναι η αρχή για εμάς και εκεί θα. χτυπήσουμε».

 

- Η ομάδα σου έχει αλλάξει αγωνιστικό στυλ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιούρι Ζντοβτς; 

 

«Φυσικά και έχει αλλάξει. Είναι αμυντικά προσανατολισμένη. Η ομάδα δεν έχει βρει την χημεία της όμως. Με την καθημερινή προσπάθεια που κάνουμε στις προπονήσεις στο μέλλον θα φανεί η βελτίωση. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην προσπάθεια μας και στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι θετικό».

 

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

 

ΑΠΟΛΛΩΝ CARNA

 

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ

 

Τόνι Μέιερ 12,1 πόντοι

 

ΤΟΠ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ

 

Τόνι Γουντς 6,1 ριμπάουντ

 

ΤΟΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

 

Δημήτρης Βεργίνης 2,5 ασίστ

 

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΒΟΛΕΣ

11,9/16,3

73%

ΔΙΠΟΝΤΑ

16,8/34,7

48,5%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

8,3/22,6

36,6%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

23,3-8,9

32,3

ΑΣΙΣΤ

13,4

 

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

4,2

 

ΚΟΨΙΜΑΤΑ

1,8

 

ΛΑΘΗ

14,1

 

ΠΟΝΤΟΙ

70,4

 

 

ΑΕΚ

 

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ

 

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 15,8 πόντοι

 

ΤΟΠ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ

 

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 7 ριμπάουντ

 

ΤΟΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

 

Μαλίκ Χέρστον 2,3 ασίστ

 

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΒΟΛΕΣ

15,9/21,4

74,1%

ΔΙΠΟΝΤΑ

17,6/33,8

52,1%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

8,2/24,7

33,3%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

26,8-11,6

38,4

ΑΣΙΣΤ

17,1

 

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

7,6

 

ΚΟΨΙΜΑΤΑ

2,8

 

ΛΑΘΗ

15,2

 

ΠΟΝΤΟΙ

75,8