Ακόμη μια «γεμάτη» εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ουσμάν Κρουμπαλί που ήταν ο κορυφαίος της νίκης του Λαυρίου στη Ρόδο. Ο 27χρονος φόργουορντ ανέβηκε στην κορυφή της φετινής λίστας των παικτών με τα περισσότερα «νταμπλ-νταμπλ». Είχε 15 πόντους και 12 ριμπάουντ στο Βενετόκλειο για να σημειώσει το τρίτο του «νταμπλ-νταμπλ» στο Πρωτάθλημα μετά από εκείνα που είχε με τον Κόροιβο εκτός (14π, 12ρ.) και την Καβάλα εντός έδρας (13π, 10ρ.). Έτσι «έπιασε» στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τους Δημήτρη Μαυροειδή και Οβιέ Σόκο.


*18 φάουλ κέρδισαν οι παίκτες του Λαυρίου στο χθεσινό παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels και τα 10 έγιναν πάνω στον Κρουμπαλί που σημείωσε έτσι την κορυφαία φετινή επίδοση. Την προηγούμενη τη μοιράζονταν με εννιά κερδισμένα φάουλ οι Σόκο στην 1η, Λαρεντζάκης στη 2η, Μαυροειδής στην 3η και Ντέιβις στην 6η αγωνιστική. Με 15 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 κερδισμένα φάουλ, σημείωσε ένα άτυπο «τριπλ-νταμπλ».


*Παράλληλα ο με καταγωγή από την Γκαμπόν, Αμερικανός του Λαυρίου ισοφάρισε τις καλύτερες επιδόσεις του τόσο στο σκοράρισμα όσο και στα ριμπάουντ με 15 και 12 αντίστοιχα, επιδόσεις που είχε σημειώσει και στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.


*Στους κορυφαίους του Λαυρίου συγκαταλέγεται και ο Τζαμάλ Νίξον καθώς πέραν των 15 πόντων του, μάζεψε πέντε ριμπάουντ ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση του –τόσα είχε κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings την προηγούμενη αγωνιστική- και σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με επτά ασίστ –είχε από έξι κόντρα σε Καβάλα και Κηφισιά.


*Πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του Βαγγέλη Σακελλαρίου με 13 πόντους ενώ είχε συνολικά εννιά στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Μάλιστα πλησίασε το ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία που είναι οι 15 πόντοι επίδοση που είχε σημειώσει δύο φορές την περίοδο 2011-2012 με το Μαρούσι κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings και τον ΚΑΟΔ.


*Τις καλύτερες προσωπικές του επιδόσεις στα ριμπάουντ και τις ασίστ ισοφάρισε ο Σάκης Γιαννακόπουλος. Είχε τέσσερα ριμπάουντ όπως και στα παιχνίδια με την Καβάλα, την Κηφισιά, τον Άρη και τέσσερις ασίστ όπως στο ματς με τον Άρη.


*Την πιο παραγωγική εμφάνιση του, τουλάχιστον επιθετικά, πραγματοποίησε ο Τζέρι Έβανς με 10 πόντους. Είχε εννιά πριν δύο εβδομάδες κόντρα στον Ολυμπιακό.


*14,8 πόντους μέσο όρο είχε στις έξι πρώτες αγωνιστικές ο Μπράντον Γιανγκ που όμως χθες ήταν μακριά από αυτά τα επίπεδα έχοντας δύο πόντους με 1/8 σουτ. Ισοφάρισε πάντως την καλύτερη επίδοση του στα ριμπάουντ με τέσσερα, όσα είχε και κόντρα στην Κηφισιά.

 



150 ΗΤΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ H HOTELS

 
Η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα για τον Κολοσσό H Hotels ήταν και συνολικά η 150ή του σε σύνολο 259 αγώνων στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.


*Σε «στρόγγυλο» αριθμό ηττών έφτασε όμως και ο προπονητής της ομάδας της Ρόδου Άρης Λυκογιάννης καθώς συμπλήρωσε τις 50 σε 80 αγώνες στην κατηγορία.


*281 συμμετοχές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ έφτασε ο Γιάννης Γεωργαλλής, ξεπερνώντας τον Βασίλη Κικίλια και φτάνοντας στην 45η θέση της σχετικής λίστας τον Περικλή Δορκοφίκη. Ακόμη ο 32χρονος φόργουορντ ισοφάρισε τη φετινή καλύτερη επίδοση του στις ασίστ με τρεις, όσες είχε και στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό.


*Στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που είχε 13 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και έξι ασίστ. Με την τελευταία επίδοση του μάλιστα ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία αφού έξι τελικές πάσες είχε και στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Αρκαδικό.


*Το ατομικό ρεκόρ του με τα πέντε ριμπάουντ ισοφάρισε ο Τρέβορ Ρέλεφορντ. Τόσα είχε κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings.