Η μπασκετική δράση επιστρέφει!
09-09-2020 

Η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ του 29ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος της Basket League και του νέου θεσμού του ΕΣΑΚΕ, του Super Cup, άρχισε σήμερα (9/9) με την διεξαγωγή των κληρώσεων των δύο διοργανώσεων στην Αίθουσα Τύπου του Κεντρικού Σταδίου του ΟΑΚΑ.

 

Πριν την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης της Basket League, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος χαιρέτισε την εκδήλωση λέγοντας:

 

«Σας καλωσορίζουμε στην κλήρωση του 29ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος της Basket League, αλλά και του νέου θεσμού που καθιερώνουμε ως ΕΣΑΚΕ, του Super Cup. Μπορεί οι συνθήκες να είναι πρωτόγνωρες λόγω της πανδημίας που έχει αλλάξει τις ζωές μας τους τελευταίες έξι μήνες, αλλά η αισιοδοξία μας για το νέο Πρωτάθλημα είναι μεγάλη. Πρώτα από όλα γιατί οι αθλητές - ορισμένοι είναι κοντά μας σήμερα – και οι προπονητές, παρά τις δυσκολίες δείχνουν την θέληση και το πάθος τους για να διακριθούν και να χαρίσουν θέαμα και συγκινήσεις στους φιλάθλους.

 

Οι ιδιοκτήτες και οι άνθρωποι που διοικούν τις ΚΑΕ συνεχίζουν να στηρίζουν τους αθλητές, τους προπονητές και τις ομάδες τους και να συμβάλλουν καθοριστικά στην διατήρηση του υψηλού επιπέδου του Πρωταθλήματος.

 

Είμαστε, επίσης, αισιόδοξοι γιατί παρά την μεγάλη αποχή και την αβεβαιότητα που υπάρχει για την παρουσία τους στα γήπεδα, οι φίλοι του μπάσκετ δείχνουν τον ενθουσιασμό τους εν όψει του τζάμπολ της Basket League και την «δίψα» τους για την επιστροφή στην δράση.

 

Η αισιοδοξία μας γίνεται μεγαλύτερη διότι οι χορηγοί εξακολουθούν να δηλώνουν την υποστήριξη τους στο Πρωτάθλημα μας. Η EKO μπορεί να μην συνεχίζει ως Κεντρικός Χορηγός, παραμένει, όμως, σταθερός «σύμμαχος» μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε όμορφες στιγμές στους νέες, τους νέους και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα. Στο πλευρό μας συνεχίζει ακόμη η WATT & VALT, που μας προσφέρει ενέργεια και πολύτιμη βοήθεια από το 2017. Και το νέο Πρωτάθλημα θα γίνει με μπάλες SPALDING ειδικά φτιαγμένες για την Basket League, καθώς ανανεώθηκε η συνεργασία μας με την TOP-TRENDS.

 

Η ΕΡΤ θέλουμε να είναι δίπλα μας για αρκετά χρόνια από εδώ και πέρα και να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία. Υπάρχει διάθεση και θέληση για κεντρική διαχείριση και με τη στήριξη όλων των ΚΑΕ βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των συζητήσεων και μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία που θέλουμε και επιδιώκουμε. Ευχαριστώ τον Υπουργό στον Πρωθυπουργό κύριο Στέλιο Πέτσα και τον κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, Υφυπουργό Αθλητισμού.

 

Φίλες και φίλοι

 

Τους προηγούμενους μήνες οι ιδιοκτήτες και οι διοικήσεις των ΚΑΕ πήραν γενναίες αποφάσεις για την θέσπιση αυστηρών κριτηρίων για την διασφάλιση της αξιοπιστίας του Πρωταθλήματος. Αυτό το πλέγμα μέτρων θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες.

 

 

Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια ο ΕΣΑΚΕ σε συνεργασία με την Πολιτεία προχωρά σε θεσμικές αλλαγές και αποκτά ουσιαστικό ρόλο στην αδειοδότηση των ομάδων. Ήταν υποχρέωση μας προς το φίλαθλο κοινό, τους αθλητές, τους προπονητές, τους λοιπούς εργαζόμενους και τους συνεπείς ιδιοκτήτες, να πάρουμε μέτρα για την προστασία του «υγιούς» ανταγωνισμού και της ακεραιότητας του Πρωταθλήματος.

 

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του επαγγελματικού μπάσκετ στην πατρίδα μας, καθιερώνουμε από φέτος ένα νέο θεσμό το Super Cup, που θα πραγματοποιείται πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, θα αποτελεί τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και στον οποίο θα συμμετέχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της Basket League της προηγούμενης περιόδου.

 

Φιλοδοξία μας είναι το Super Cup να αποτελέσει έναν θεσμό με χαρακτήρα γιορτής του επαγγελματικού μπάσκετ, στα πρότυπα αντίστοιχων διοργανώσεων των προηγμένων αθλητικά ευρωπαϊκών χωρών. Μια διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν και θα απολαμβάνουν οι πραγματικά φίλοι και εραστές της «πορτοκαλί θεάς».

 

Η υγεία των αθλητών και όλων μας είναι η πρώτη προτεραιότητα μας. Να ευχηθούμε να ξεπεράσουμε το συντομότερο την πανδημία και υγεία σε όλους. Ζητώ την κατανόηση των φιλάθλων, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η προστασία της δημόσιας υγείας. Τους ευχαριστώ γιατί συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις ομάδες τους και τους βεβαιώνω ότι και το νέο Πρωτάθλημα θα τους αποζημιώσει προσφέροντας τους ανταγωνισμό και θέαμα».

 

 

Την στήριξη της Πολιτείας στον ΕΣΑΚΕ και στο επαγγελματικό μπάσκετ επιβεβαίωσε η παρουσία στην εκδήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κ. Αυγενάκης απεύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας την καλή συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ για την ένταξη στην δεύτερη αθλητική μεταρρύθμιση αλλαγών στο πλαίσιο λειτουργίας του επαγγελματικού μπάσκετ.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Παναγιώτης Τριαντόπουλος, Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ), Ηλίας Παπαθεοδώρου, Νίκος Ζήσης, Γιώργος Χήνας (ΑΕΚ), Γιώργος Πανταζόπουλος, Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Βαγγέλης Λιόλιος, Κωνσταντίνος Μπακαλάρος, Χρήστος Μήλας, Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Σωτήρης Κωστίδης, Βαγγέλης Βόδινας, Βασίλης Μουράτος (Λαύριο Megabolt), Θόδωρος Δρακόπουλος, Ολιβιέρ Χάνλαν (Ηρακλής), Θοδωρής Ριζούλης, Σπύρος Μούρτος (Λάρισα Bread Factory), Χάρης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Φλιώνης (Άρης), Θανάσης Χατζόπουλος, Νώντας Παπαντωνίου (ΠΑΟΚ), Βασιλική Μπελέκου, Γιάννης Σαχπατζίδης (Χαρίλαος Τρικούπης), Χριστίνα Σκέντζιου, Ανδρέας Πετρόπουλος (Ιωνικός Hellenic Coin).

 

 

Το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου της Basket League 2020-21.

 

Η κλήρωση του Super Cup, του θεσμού του ΕΣΑΚΕ που κάνει ντεμπούτο την φετινή σεζόν, ανέδειξε τα εξής ζευγάρια ημιτελικών:

 

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

 

1ος Ημιτελικός

 

Προμηθέας – ΑΕΚ

 

2ος Ημιτελικός

 

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Περιστέρι

 

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

 

Μικρός Τελικός

 

Μεγάλος Τελικός

 

Οι αναμετρήσεις του 1ου Super Cup θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου». Οι ώρες των αγώνων θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.Μοιράσου το:


Basket League 2020-2021
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT 19
2 ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ 19
3 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BC 18
4 ΑΕΚ 17
5 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 16
6 ΗΡΑΚΛΗΣ 16
7 ΠΑΟΚ 15
8 ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS 15
9 ΙΩΝΙΚΟΣ HELLENIC COIN 15
10 ΛΑΡΙΣΑ BREAD FACTORY 14
11 ΑΡΗΣ 14
12 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI 14