Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα συνεχίζει ο Προμηθέας. Η ομάδα της Πάτρας επικράτησε στην έδρα της με 77-66 του Λαυρίου Megabolt για τη 10η αγωνιστική της EKO Basket League. Παράλληλα ο Προμηθέας παρατάχθηκε για αρκετή ώρα με πεντάδα βασισμένη σε παίκτες από τις ακαδημίες του.

 

Ο Μάκης Γιατράς σε όλη την τέταρτη περίοδο, αλλά και στα τελευταία τρία λεπτά της τρίτης, χρησιμοποίησε αμιγώς ελληνική πεντάδα ενώ πήραν χρόνο συμμετοχής οι έφηβοι του ρόστερ Λευτέρης Μαντζούκας, Νάσος Μπαζίνας, Χρήστος Καφέζας και Περικλής Κουρουπάκης.

 

Οι γηπεδούχοι που έφτασαν να προηγούνται και με διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, τελείωσαν το παιχνίδι έχοντας 12/21 τρίποντα σε αντίθεση με το Λαύριο Megabolt που είχε μόλις 2/19 σουτ έξω από τα 6,75μ. Οι παίκτες του Προμηθέα είχαν 26 ασίστ, 15 περισσότερες από τους αντιπάλους τους, που όμως είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ (37-48). Από μόλις εννέα λάθη έκαναν οι δύο ομάδες.

 

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και να μην μπορεί κάποια από τις δύο να ξεφύγει. Στο 6' ο Μπαμπ με εύστοχο τρίποντο έκανε το σκορ 18-14 για τον Προμηθέα, με το Λαύριο Megabolt να μειώνει σε 19-18. Με ένα μικρό σερί 5-0 όμως οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 24-18.

 

Τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Φίλερ, Μπαμπ και Κατσίβελη άνοιξαν τη διαφορά για τον Προμηθέα, που στο 14' ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και προηγήθηκε με 35-22. Δύο νέα τρίποντα των Μπαμπ και Κατσίβελη έφεραν τον Προμηθέα στο +17 (44-27) και με αυτή τη διαφορά ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο.

 

Πέντε πόντοι από τον Φίλερ έφεραν το προβάδισμα του Προμηθέα στο +20 (53-33) στο 23' ενώ ο ίδιος παίκτης έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +24 (63-39) τριάμισι λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Το Λαύριο Megabolt μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου, μείωσε σε 65-51 τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 12-2.

 

Ο Προμηθέας συνέχισε να έχει διαφορά ασφαλείας με τον Αγραβάνη να κάνει το 72-56 με τρίποντο στο 36' ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε και το 77-62 στο 38'. Το Λαύριο Megabolt μείωσε στο τελευταίο δίλεπτο στο τελικό 77-66.

 

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-29, 65-51, 77-66.

 

 

Χρήστος Σερέλης (προπονητής Λαυρίου Megabolt): «Να δώσουμε συγχαρητήρια στον Προμηθέα για την μέχρι τώρα πορεία του στην Ευρώπη, στο Κύπελλο που έχει αποκλείσει και τον Παναθηναϊκό, και στο Πρωτάθλημα. Σήμερα πήραμε άλλο ένα πολύ καλό μάθημα σαν ομάδα για το τι σημαίνει Basket League.

 

Ο Προμηθέας μετά το 12ο-13ο λεπτό ήταν πολύ καλός και για 10 λεπτά κατάφερε μια διαφορά 6 πόντων να την φτάσει στους 25. Είναι ξεκάθαρο ότι η τελική διαφορά δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του παιχνιδιού. Τα νέα παιδιά που μπήκαν να παίξουν στα τελευταία λεπτά ήταν πολύ μεγάλη εμπειρία για αυτούς, αλλά είναι προφανές και λογικό να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με τους έμπειρους παίχτες του Προμηθέα και γι’αυτό η διαφορά μειώθηκε. Δυστυχώς, για εμάς ήταν μία ακόμα κακή εμφάνιση σήμερα, όπως είχαμε κάνει με τον Ηρακλή την προηγούμενη εβδομάδα

 

Απέναντι σε έμπειρους παίχτες, καλούς Αμερικάνους και Έλληνες, και μια δυνατή ομάδα δείξαμε για μία ακόμα φορά ότι δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά κυρίως να παίξουμε το παιχνίδι. Και το λέω αυτό διότι έχουμε τελειώσει κι αυτό το παιχνίδι με 17 φάουλ μόνο συνολικά, αν δεν κάνω λάθος, σε όλο το παιχνίδι. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι δεν έχουμ αγγίξει άνθρωπο και όταν παίζεις με ομάδες σαν τον Προμηθέα και εκτός έδρας και φτάνεις στο σημείο να έχεις κάνει μόνο 17 φάουλ, το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό που ήρθε και ακόμα μεγαλύτερο αν ο Προμηθέας είχε τη βασική του ομάδα για 40 λεπτά».

 

 

 

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα): «Πρώτα απ’όλα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μας, νομίζω ότι κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση σε όλο το παιχνίδι ανεξαρτήτου ποιος έπαιζε μέσα και ποιος δεν έπαιζε. Είχαμε κι ένα 14λεπτο-15λεπτο στο οποίο παίξανε 4 παιδιά από το εφηβικό, που ήτν μεγάλη χαρά νομίζω και για τον κόσμο αλλά και για εμάς εδώ στον Προμηθέα. Συγχαρητήρια στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και παρακολούθησε την ομάδα. Αυτό μάς δίνει δύναμη και προχωράμε για το επόμενο παιχνίδι στην Μπολόνια. Να γυρίσει ο Λαν (Χολ) που είναι πολύ σημαντικός παίχτης για εμάς και να μπούμε πάλι σε ένα κύκλο διπλών παιχνιδιών με ταξίδια. Έχουμε και 2 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ελλάδα με τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ, που είναι πάρα πολύ καλές ομάδες. Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε τη συνέχεια. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια και στην ομάδα του Λαυρίου Megabolt».

 

Σε ερώτηση σχετικά με τη σημερινή νίκη που είναι η 65η νίκη του Προμηθέα σε όλες τις διοργανώσεις με τον κύριο Γιατρά στο τιμόνι του Προμηθέα από τη στιγμή που επανήλθε στην ομάδα: «Έχω ξαναπεί ότι εμένα με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά η ομάδα, δηλαδή το τι κάνει η ομάδα και όχι το προσωπικό».

 

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη που έχει πάρει το φετινό πρωτάθλημα: «Ο καθένας διαλέγει το δρόμο του, εμείς έχουμε διαλέξει το τι θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα και πώς να το κάνουμε και θα τον ακολουθήσουμε. Θα υπάρχουν νίκες, θα υπάρχουν ήττες, εμείς θα ακολουθήσουμε το δρόμο μας. Νομίζω ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα όλα θα κριθούν το Μάιο στα Play-off. Νομίζω πως, αν εξαιρέσεις τον Παναθηναϊκό, όσον αφορά όλες τις υπόλοιπες ομάδες, ο κάθενας μπορεί να κερδίσει τον καθένα. Πραγματικά είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής κέρδισε μέσα στον Κολοσσό, η Λάρισα έχασε με μεγάλη διαφορά στο Περιστέρι, κέρδισε με μεγάλη διαφορά το Ρέθυμνο, το Ρέθυμνο έχει κάνει 2 μεγάλες νίκες εμάς και με την ΑΕΚ. Πραγματικά είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και επειδή παίζουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη, παίζει σημαντικό ρόλο η κούραση των ταξιδιών και των διπλών παιχνιδιών».