Η ποιότητα δεν είναι συνήθως χαρακτηριστικό ενός ντέρμπι και αυτό που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ δεν αποτέλεσε εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έμειναν μακριά από τα συνηθισμένα επίπεδα απόδοσης τους όμως ακόμη και έτσι το παιχνίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον, βγάζοντας κάποια ομαδικά και ατομικά ρεκόρ. Αρνητικά ωστόσο τα περισσότερα από αυτά…

 

* Ο Ντρου Νέιμικ έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και τουλάχιστον βάσει ranking ήταν ο κορυφαίος του Αρη. Ο Αμερικανός μάλιστα με τα 10 ριμπάουντ του, βελτίωσε την ατομική του επίδοση αφού είχε από εννιά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Πανελευσινιακό αλλά και σε εκείνο με τον Παναθηναϊκό. Ο Νέιμικ έγινε ο τρίτος παίκτης του φετινού Αρη που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ. Το έκανε δύο φορές ο Βεζένκοφ και μία ο Μούρτος.

 

 


* Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά από εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας με τον Πανελευσινιακό, ο ΛαΜάρκους Ριντ είχε 16 πόντους που είναι η καλύτερη επίδοση του.


* Ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε με τους 11 πόντους που σημείωσε σήμερα, ξεπέρασε τους 200 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμη ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε αφού τόσα είχε στα παιχνίδια με Απόλλωνα Carna, Τρίκαλα BC Aries και Πανελευσινιακό την προηγούμενη εβδομάδα).


* Τη δική του καλύτερη φετινή επίδοση στα ριμπάουντ, ισοφάρισε και ο Κώστας Χαρίσης μαζεύοντας έξι, όσα είχε και στα ματς με ΑΕΚ και Τρίκαλα BC Aries.


* Σε ομαδικό επίπεδο ο Αρης, παρά τη νίκη του σημείωσε μερικές αρνητικές επιδόσεις. Οι 62 πόντοι που σημείωσε στην επίθεση είναι η χειρότερη φετινή επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν οι 65 του παιχνιδιού με τον Κολοσσό H Hotels. Στον αντίποδα πάντως αποτελούν θετικό ρεκόρ οι 57 πόντοι παθητικό στην άμυνα αφού το προηγούμενο ήταν οι 60 του αγώνα με τα Τρίκαλα BC Aries.


* Το 45,4% στα δίποντα (είχε 20/44) είναι η χειρότερη φετινή εντός έδρας επίδοση του Αρη που είχε 47,3% (18/38) στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.


* Το 15,7% στα τρίποντα (είχε 3/19) είναι συνολικά η χειρότερη φετινή επίδοση του Αρη. Εντός έδρας το χαμηλότερο μέχρι σήμερα ποσοστό του ήταν το 20,5% (7/34) του αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels ενώ είχε 23,5% (4/17) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ακόμη με τα τρία μόλις εύστοχα τρίποντα, ο Αρης «άγγιξε» τη χειρότερη επίδοση του φετινού πρωταθλήματος καθώς από δύο είχαν η ΑΕΝΚ Δημούλας στην 4η, το Ρέθυμνο Aegean στην 6η και ο Πανιώνιος στην 9η αγωνιστική).


* Αρνητικό ρεκόρ για τον φετινό Αρη αποτελούν και οι εννιά ασίστ (είχε 11 στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna) ενώ οριακά απέφυγε το χειρότερο ranking του έχοντας 61 βαθμούς (είχε 60 στο παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels).


* Ο νικητής του «clasico» της Θεσσαλονίκης όμως είχε και θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του όπως τα 13 επιθετικά ριμπάουντ που αποτελούν ρεκόρ για τα εντός έδρας ματς που έδωσε (είχε 11 με Κολοσσό H Hotels και Ρέθυμνο Aegean). Παράλληλα ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του με τα 44 ριμπάουντ που μάζεψε αφού τόσα είχε στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries. Εξάλλου με τα οχτώ κλεψίματα ισοφάρισε την καλύτερη εντός έδρας επίδοση του (τόσα έκανε στο ματς με το Ρέθυμνο Aegean).

 



«500άρης» και «300άρης» ο Μαργαρίτης

Ηταν το μοναδικό «τεσσάρι» του ΠΑΟΚ στο σημερινό ντέρμπι «φορτώθηκε» όμως με φάουλ και αποβλήθηκε. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης πρόλαβε ωστόσο με τους οχτώ πόντους που σημείωσε να ξεπεράσει τους 500 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε να ξεπεράσει τα 300 με τον «Δικέφαλο».


* Ρεκόρ καριέρας συνιστά για τον Χρήστο Σαλούστρο η επίδοση των εννιά ριμπάουντ που είχε σήμερα αφού το προηγούμενο, ήταν εκείνο των οχτώ που μάζεψε στις 17 Νοεμβρίου 2013 στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (90-65). Φέτος είχε επτά ριμπάουντ στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics).

 

* Δύο λεπτά έμεινε στο παρκέ ο Γιώργος Δέδας όμως αρκούσαν για να τον καταστήσουν τον 11ο παίκτη στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ (από το 1992) σε συμμετοχές, αφού έφτασε τις 108 και προσπέρασε τον Τζον Κόρφα.

 

* Ο Μαρκ Κάρτερ πήρε πολλές προσπάθειες οι οποίες όμως ήταν κατά κανόνα άστοχες. Ωστόσο με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε, ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση του αφού τόσες είχε και στα παιχνίδια με ΑΕΝΚ Δημούλας και Κολοσσό H Hotels).


* Ο Τζέικ Οντουμ έκανε καλό πρώτο ημίχρονο αλλά δεν βοήθησε στο δεύτερο. Πάντως βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ του με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε (είχε πέντε στο παιχνίδι της Ρόδου).


* Αν ο νικητής Αρης σημείωσε αρκετά αρνητικά ρεκόρ, τι θα μπορούσε να κάνει ο ηττημένος ΠΑΟΚ; Οι 57 πόντοι του στην επίθεση, είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση του μετά τους 55 που είχε κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.


* Οι επτά μάλιστα πόντοι που σημείωσε στη δεύτερη περίοδο, είναι αρνητικό ρεκόρ του φετινού ΠΑΟΚ που είχε 10 στη δεύτερη επίσης περίοδο, του εντός έδρας αγώνα με τον Πανελευσινιακό.


* Ο «Δικέφαλος» ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή επίδοση του στα τρίποντα με τα 6/28 που είχαν οι παίκτες του (21,4%) όσα είχαν και στο παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.


* Πάντως οι τρεις τάπες που είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης, εκτός έδρας επίδοσης τους αφού τόσες είχε καταγράψει και η στατιστική τους στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics.