Βραδιά εκπλήξεων και… προκρίσεων ήταν η δεύτερη που ολοκλήρωσε την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Η Νιζνί Νόβγκοροντ έκανε την έκπληξη στη Κωνσταντινούπολη, ενώ στον όμιλο του Ολυμπιακού, η Κούτσα Λαμποράλ προκρίθηκε στο Top16 και παράλληλα απέκλεισε τη Βαλένθια στον ισπανικό εμφύλιο. Μέχρι στιγμής, 13 ομάδες εξασφάλισαν τη παρουσία τους στο Top16.

 

Ξεκινώντας από τον πρώτο όμιλο, η Νιζνί Νόβγκοροντ ανέτρεψε τις ισορροπίες καθώς πέτυχε σπουδαία νίκη στη Κωνσταντινούπολη επί της Εφές με 61-65. Ένα εύστοχο τρίποντο του Κβοστόφ εννιά δευτερόλεπτα πριν το φινάλε εδραίωσε τη νίκη των Ρώσων που έχουν πλέον ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, αρκεί να κερδίσουν στην έδρα τους την Ούνικς Καζάν και παράλληλα να επικρατήσει η Ζαλγκίρις της Σάσαρι στο Κάουνας. Εκτός του Κβοστόφ (14π.), σπουδαίας σημασίας τρίποντα σημείωσε ο Μπαμπούριν (13π.). Από την Εφές Πίλσεν, Λάσμε (15π.) και Σάριτς (11π.) δεν είχαν βοήθειες.

 

Παρά την ήττα της, η Ανατολού Εφές έχει πιθανότητες κατάκτησης της 1ης θέσης, αρκεί να κερδίσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη στη τελευταία αγωνιστική. Οι Μαδριλένοι πέρασαν πάντως από την έδρα της Σάσαρι με το επιβλητικό 58-83, καθώς ήταν εντυπωσιακοί στη τελευταία περίοδο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Ισπανοί έκαναν επιμέρους σκορ 29-7 στη τελευταία περίοδο. Με δύο πόντους κι έξι ριμπάουντ τελείωσε το παιχνίδι ο Γιάννης Μπουρούσης για τη Ρεάλ που πήρε 14 πόντους από τον Ρέγες. 18 πόντους σημείσε ο Σόσα για την Σάσαρι.Η Ούνικς Καζάν αντέδρασε στη 3η περίοδο (19-8) και επικράτησε της Ζαλγκίρις Κάουνας με 73-60. Ο Κώστας Καϊμακόγλου είχε πληθωρική παρουσία (11π., 5ρ., 4ασ.), με πέντε πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ τελείωσε το παιχνίδι ο Νίκος Ζήσης.

 

Βαθμολογία (1ος Ομιλος)

Ρεάλ Μαδρίτης   7-2

Ανατολού Εφές  6-3

Ούνικς Καζάν    5-4

Ζαλγκίρις         4-5

Νιζνί Νοβ.        4-5

Σάσαρι            1-8

 

Επόμενη αγωνιστική (10η)

Ρεάλ Μαδρίτης-Ανατολού Εφές

Νιζνί Νόβγκοροντ-Ούνικς Καζάν

Ζαλγκίρις Κάουνας-Σάσαρι

 

Στον δεύτερο όμιλο, τη πρόκρισή της στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα πανηγύρισε και η Άλμπα Βερολίνου. Οι Γερμανοί επικράτησαν στη Γαλλία της Λιμόζ με 65-71 όπου ΜακΛιν (18π.) και Στογιανόφσκι (13π.) ηγήθηκαν στο σκοράρισμα. Η Λιμόζ έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης στο Top16 της Ευρωλίγκα.

 

Βαθμολογία (2ος Ομιλος)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-0

Μακάμπι Τ. Α. 6-3

Ουνικάχα Μάλ.4-5

Άλμπα Βερ.     4-5

Λιμόζ     2-7

Τσεντεβίτα 2-7

 

Επόμενη αγωνιστική (10η)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ουνικάχα Μάλαγα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λιμόζ

Άλμπα-Τσεντεβίτα

 

Στον τρίτο όμιλο όπου όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν τη Πέμπτη, είναι ξεκάθαρο ποιες ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση αλλά και οι θέσεις. Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Παναθηναϊκός, Αρμάνι Μιλάνο. Για να χάσει τη πρώτη θέση η Μπαρτσελόνα θα πρέπει στη τελευταία αγωνιστική να εξανεμιστεί το +60 που έχει απέναντι στη 2η Φενέρμπαχτσε στο goal average.

 

Βαθμολογία (3ος Ομιλος)

Μπαρτσελόνα 8-1

Φενέρμπαχτσε 7-2

Παναθηναϊκός 5-4

Αρμάνι Μιλάνο 4-5

Μπάγερν Μον. 2-7

Τουρόφ 1-8

 

Επόμενη αγωνιστική (10η)

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα

Φενέρμπαχτσε-Μπάγερν Μονάχου

Τουρόφ-Αρμάνι Μιλάνο

 

Στον 4ο όμιλο, εκτός της νίκης του Ολυμπιακού και την εδραίωσή του στη πρώτη θέση, στη τελευταία αγωνιστική θα κριθούν τα πάντα. Αρχικά, η δεύτερη θέση διεκδικείται μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Κούτσα Λαμποράλ. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στη τελευταία αγωνιστική στο Βελιγράδι. Χθες, η Κούτσα Λαμποράλ εξασφάλισε τη πρόκριση στο Top16 καθώς επικράτησε της Βαλένθια με 93-89 στη Βιτόρια και παράλληλα την απέκλεισε από την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κόζερ (21π.), Σενγκέιλα (15π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους νικητές, ενώ για τη Βαλένθια Νέντοβιτς και Ντούμπλιεβιτς σημείωσαν 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Η 4η θέση και κατ’ επέκταση η πρόκριση στην επόμενη φάση επίσης θα κριθεί στη τελευταία αγωνιστική. Η Νεπτούνας έχει το πάνω χέρι απέναντι στη Γαλατάσαραϊ, αλλά υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Για να είναι σίγουρη θα πρέπει να κερδίσει εκτός έδρας τη Βαλένθια. Σε διαφορετική περίπτωση θα ελπίζει σε ήττα της Γαλατάσαραϊ από τον Ολυμπιακό.

 

Βαθμολογία (4ος Ομιλος)

Ολυμπιακός          8-1

Ερυθρός Αστέρας   5-4

Κούτσα Λαμποράλ  5-4

Νεπτούνας           4-5

Γαλατάσαραϊ         3-6

Βαλένθια             2-7

 

Επόμενη αγωνιστική (10η)

Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός

Βαλένθια-Νεπτούνας

Ερυθρός Αστέρας-Κούτσα Λαμποράλ