Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ 81-68, η ΑΕΚ επικράτησε στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» του Ιωνικού Hellenic Coin σε ανταγωνιστική αναμέτρηση για την πρεμιέρα της κανονικής περιόδου της Basket League.

 

Οι γηπεδούχοι με τις άμυνες ζον πρες του Στέργιου Κουφού, που έβγαλαν εκτός ρυθμού την Ένωση. Με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Βασίλη Τολιόπουλο (19 πόντοι με τρία τρίποντα), Τόαρλιν Φιτζπάτρικ (16 πόντοι με 3/5 τρίποντα), προηγήθηκαν με 39-30, 15'' πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε με τον Ιωνικό Hellenic Coin στο +7 (39-32), ύστερα από δύο βολές του Βλάντο Γιάνκοβιτς σχεδόν με την εκπνοή.

 

Οι γηπεδούχοι άντεξαν και διατήρησαν τον έλεγχο, παρά της προσπάθειες της ΑΕΚ να αλλάξει την ροή της αναμέτρησης μέχρι και το 35' που προηγήθηκαν με 68-64.

 

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, ωστόσο, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το μεγαλύτερο «βάθος» του πάγκου της. Με περισσότερες δυνάμεις και λύσεις, και σερί 17-0 πήρε τους δύο βαθμούς και άρχισε νικηφορά στο Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν. Χαρακτηριστικό της κόπωσης των παικτών του Ιωνικού Hellenic Coin, ήταν οι τρείς άστοχες βολές του Άνταμ Σμιθ με πέντε λεπτά πριν την λήξη του ματς.

 

Από την Ένωση ξεχώρισαν ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος σκόραρε 15 πόντους με 2/3 δίποντα και 2/3 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ, ο Κέβιν Λάνγκφορντ, που πέτυχε 14 πόντους, εκ των οποίων οι 6 με ένα τρίποντο στο τελευταίο πεντάλεπτο και ο Γιόνας Ματσιούλις, που με σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ με 71-68, με 4’ και 37’’ να απομένουν για το τέλος της συνάντησης.

 

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 39-32, 59-59, 68-81.

 

 

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής ΑΕΚ): «Ξεκινήσαμε νικηφόρα το πρωτάθλημα. Υπήρχε μεγάλη αναμονή και προσμονή για εμάς. Το κενό σε σχέση με το τελευταίο επίσημο παιχνίδι που παίξαμε ήταν μεγάλο, δημιούργησε νευρικότητα και εφησυχασμό και αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο που ο Ιωνικός Hellenic Coin ήταν πιο έτοιμος και ενεργητικός. Είχε το προβάδισμα.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τον ρυθμό και στην προσωπική άμυνα, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να οργανώσουμε καλύτερα τις επιθέσεις. Στο πρώτο μέρος ο Ιωνικός Hellenic Coin κατηύθυνε το παιχνίδι όχι εμείς.

 

Πήραμε μια σημαντική νίκη και ξεκινάμε με μια εκτός έδρας νίκη. Όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι εξαιρετικά και δύσκολα. Συγχαρητήρια στον Ιωνικό και στον Στέργιο Κουφό για την δουλειά που κάνει. Θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα».

 

Στέργιος Koυφός (προπονητής Ιωνικού Hellenic Coin): «Πολλά συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Μας έτυχε να παίξουμε με το πληγωμένο θηρίο, αφού η ΑΕΚ προερχόταν από την απώλεια του Basketball Champions League.

 


 

Είχαμε πολύ καλή παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, μέχρι το 35', όταν έχασε τις τρεις βολές ο Άνταμ (Σμιθ). Πριν το παιχνίδι, είχα ζητήσει να πάρουμε ψυχολογία απ' αυτό. Νομίζω ότι, όσο χαμηλώνουν τα φώτα, μπορούμε να χτίσουμε πάνω στην εικόνα μας σήμερα. Όσο μπορείς να χτίσεις με τα δεδομένα που υπάρχουν λόγω του covid.

 

Θέλω να πω για εμάς ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε ένας οργανισμός που φέτος έχει ένα project, που λέει φυσικά ότι πρέπει να σωθεί η ομάδα, αλλά έχουμε κι ένα "πρωτόκολλο" που λέει ότι πρέπει να αναδείξουμε νέους Έλληνες και ξένους παίκτες και να τους κάνουμε καλύτερους.

 

Μου έγινε ερώτηση γιατί δεν παίρνουμε άλλους παίκτες. Πράγματι, δεν υπάρχει κανένα οικονομικό θέμα, αλλά έχουμε αποφασίσει να λειτουργήσουμε φέτος έτσι. Σίγουρα ο Χουγκάζ είναι προτεραιότητα για εμάς, σίγουρα είναι ο Πριτζέτ, σίγουρα είναι ο Πετρόπουλος.

 

Την Δευτέρα, πρώτα ο Θεός, έρχεται στην ομάδα ο Σταύρος Τουτζιαράκης. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε μια καλή οικογένεια. Αναγνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τεράστιο βάθος στο ρόστερ μας, αλλά θα επιμείνουμε στα παιδιά ότι πρώτα πρέπει να γίνουμε οικογένεια και τότε θα έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε, για να πετύχουμε τους στόχους της παραμονής και της εξέλιξης των παικτών».