Μετά τον Ντιέγκο Κάπελαν ο Ιωνικός κάλυψε τη δεύτερη θέση ξένου παίκτη στο ρόστερ του κάνοντας δικό του τον Ντιόντε Χόκινς. Πρόκειται για Αμερικανό φόργουορντ που έκλεισε την περασμένη σεζόν στην Ουγγαρία με τη Φάλκο Σομπατέλι.



Η ανακοίνωση του Ιωνικού ανέφερε: «Κάτοικος Νίκαιας θα είναι για τη σεζόν 2022/2023 ο ύψους 2μ03 Αμερικανός φόργουορντ Deontae Hawkins.



Γεννημένος στις 2 Αυγούστου 1993 αγωνίστηκε στο Quakerdale Eagles HighSchool, και στη συνέχεια βίωσε την εμπειρία του NCAA με το Illnois State και το Boston College. Σε ηλικία 26 ετών μετακόμισε στον Λίβανο και την Al Moutahed, για να ακολουθήσει το 2021 η πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία στην Ιταλία, για λογαριασμό της Edilnol Biella. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη βελγική Okapi Aalstar και μετέπειτα στην Ουγγαρία, φορώντας τη φανέλα της Falco Szombathely, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ουγγαρίας και συμμετείχε στο Basketball Champions League.



Με εμπειρία, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αναμένεται να αποτελέσει ποιοτική επιλογή για την frontline του Άγγελου Τσίκληρα».